Ceremonialul Ayahuasca, Peru, septembrie 2017

  • #constienta
  • #autodezvoltare
  • #dezvoltare personală

Au trecut câteva zile bune de la experiența din Peru și mai ales din jungla amazoniană. Experiența fiecăruia dintre participanați a fost și este diferită. Fiecare a avut trăirile lui/ei, dificultățile și raiul personal. Am făcut 3 ceremonii cu ayahuasca, pentru toți membrii grupului nostru era ceva cu totul nou. Unii dintre noi am ținut dietă, alții mai puțin. Când am ajuns în Peru, deoarece cu o săptămână înainte de ayahuasca urcam la 4500 m, ne-am adaptat dieta în așa fel încât să avem și energie pentru urcuș, dar să ținem cont și de dieta pentru ceremoniile de ayahuasca. Bucătarul nostru, care ne-a însoțit pe tot parcursul traversării munților, ne-a gătit foarte bine și mai ales bun! Parcă tânjesc și acum după bucatele lui!
Era o bucătărie simplă, dar combinația perfectă între legume, fructe, pește (de unele legume sau fructe nici n-am auzit până atunci)! După răcoarea din munți și umbletul zilnic pe munte, ne-a întâmpinat jungla - umiditate ridicată, căldură accentuată de umiditate. Era cu totul o altă lume, pe care deși o citisem în cărțile de geografie, eu fiind de profesie geograf, m-a uimit instant! Râu cu apă fierbinte nu-mi imaginam că există!! Am mai văzut și testat izvoare sau bălți mai mici, dar un adevărat râu cu apă peste 60 grade ...m-a uimit și încântat peste măsură! Șamanul Enrique, cel care a condus ceremoniile ayahuasca, ne-a spus că are un Spirit foarte frumos acel râu. Încet, încet îmi deschideam ochii sufletului pentru ceea ce era cu adevărat jungla!

 
În prima zi am simțit un disconfort accentuat al corpului, care acum doar lâncezea în acea umiditate, fără să facă drumeții prin zonele apropiate. M-am obișnuit încet, încet și am integrat jungla, zgomotele ei, lumea de dincolo de lume se trezea în mine. Noaptea ascultam sunetele păsărilor, animalelor din junglă. Mi se părea că sunt una cu ele și ele una cu mine! Și acum mă reîntorc uneori la acea stare de comuniune totată cu jungla.

Despre ayahuasca am citit ceva, am auzit altceva și eram cumva pregătită...sau nu, aș putea spune acum, pentru experiențele care urmau. Am avut 3 ceremonii de ayahuasca. Am aflat ulterior că șamanul care a lucrat cu noi, Enrique, dedică prima ceremonie Tatălui, a doua ceremonie, Fiului, iar a treia ceremonie Spiritului Sfânt sau Duhului Sfânt, cum îi spunem noi. Da, Sfânta Treimi! Poate așa fac toți șamanii junglei, nu știu. Oamenii acelor locuri, precum și cei din munți, îmbină într-un mod unic și minunat vechea cunoaștere incașă sau a șamanilor vindecători ai junglei, cu creștinismul. Nimic nu se respinge, totul se completează armonios!

 
Pentru prima ceremonie m-am îmbrăcat în alb, așa cum auzisem de la alte persoane care deja erau trecute prin inițierea ayahuasca. Am așteptam curioasă sa-mi vină rândul să beau licoarea vindecătoare. Și a venit momentul! M-am așezat în fața șamanului, am luat cupa și am băut! Ce interesant, parcă cunoșteam gustul, îmi era foarte familiar. Poate să fii băut și-n alte vieți sau se asemăna din punctul meu de vedere, cu marmelada de măcieșe, dar mult mai sărată și amară în același timp. Am simțit cum pătrunde în corp, în stomac...și parcă totul s-a oprit acolo, deși pătrunde în tot corpul! A început porcesul de vindecare! Am vorbit tot timpul cu plata, cu spiritul ei, într-un mod cuvincios, fără aere de superioritate. După un timp eu și ea eram UNA. Vorbeam la plural, mesajele îmi veneau tot la plural! În timp ce mă vindeca la nivel fizic, primeam mesaje legate de viața mea. Ce lucruri am încheiat, ce am de iertat și pe cine. Și iertam cu toată ființa mea. S-a creat un cerc în mine în care iertam, îmi ceream iertare, conștientizam greșelile făcute. Situațiile de viață, oamenii veneau în mine, în fața mea și procesul continua. Mi-a vorbit și am vorbit cu planta foarte mult. Durerile din stomac și apoi din burtă erau foarte mari. O rugam mereu să fie pansament pentru stomacul meu, pentru burta mea. Am vomitat, clar, parca tot ce mancasem și nu mancasem în acea zi. Ioan, soțul meu, care era lângă mine, mi-a spus că se mira de unde mai scot atâta vomă! Făcea parte din procesul de curățare! Când m-am dus în fața șamanului pentru un ceremonial de curățare și purificare cu mapacho, tabac original, m-am simțit o ființă între om și maimuță, nedefinită! Tabacul nu mi l-a dat șamanca (erau 3 șamani) să-l trag în piept pentru că eu am intrat în respirație holotropică și eliberam la greu din stomac. Da, planta mi-a arătat că am strâns în stomac toate rahaturile, din tot ceea ce fac, inclusiv de la lucru cu oamenii. Chiar mi-a spus că parcă văd că te întorci la Buucrești și o iei de la capăt! Interesant a fost că mi-a arătat ce s-a întâmplat cu Ceaușescu și de ce trebuia să se întâmple asta. Ceea ce vreau să vă spun pe scurt și am înțeles și altă dată, dar am uitat...totul are un curs, iar noi doar urmăm cursul. Comunisul era împotriva spiritualității. Bun. Dar, noi avem nevoie de a lua contat cu spiritualitatea, pentru a o trăi, integra...pentru că urmează altceva după acest program al omenirii, spiritualitatea. Sunt programe în care noi navigăm. După ce integrăm procesul...urmează altceva. Nu știu ce, era ca o ieșire din Matrix. Conștientizările și realizările la nivel individual și de grup sunt uriașe!!! A doua zi am dormit și m-am confruntat cu lâncezeala umidității pe care corpul meu o respingea frenetic. Eram agitată și nu-mi găseam locul. Era prima zi de junglă de la A la Z. Și a meritat! Am lăsat garda jos...și am lăsat jungla să-și arate lumea ei, să mă cuprindă!

 
A doua ceremonie a fost mai blândă din punct de vedere al vomei, dar durerile de burtă și ale stomacului au continuat, purtându-mă din nou prin conștientizări, mesaje. Tot timpul, în toate cele 3 ceremonii, am vorbit cu planta respectuos, îi ceream ajutorul când nu mai puteam duce, ceea ce am înțeles că au făcut și alții după ce a doua ceremonie i-au dat peste cap. N-am avut de furcă cu demoni, demonul era gastrita mea și tot ce am adunat în stomac și m-a pus pe jar de atâtea ori anul acesta. Eram convinsă că mă va vindeca această plantă. Și o lăsam să circule prin corpul meu, fără să mă opun. La un moment dat mi-a arătat că am cristalul din cap prăfuit (adică glanda pineală), însă imediat a venit răspunsul, dar ai altceva mai important de curățat, stomacul și burta. Eu vroiam tare mult să simt expandarea corpului și a universului! Dar, planta m-a pus la punct! Și am ascultat. Simțeam și aveam încredere în tot procesul. Și au curs mesajele pentru mine. Mă purta prin ceea ce considera ea că e relevant pentru mine. INTENȚIA MEA A FOST DE LA BUN ÎNCEPUT SĂ MĂ GHIDEZE SPRE BINELE MEU CEL MAI ÎNALT, SPRE CEEA CE AM DE VINDECAT, TRANSFORMAT ÎN TOATĂ FIINȚA MEA. Oricum, egoul spiritual nu-și mai avea casă împreună cu planta. Cine nu se lăsa condus, o lua rău pe cocoașă! În cea de-a treia ceremonie, a început expandarea conștiinței, am luat contact și am văzut darurile mele, punându-mi intenția de a-mi activa darurile din alte vieți. Am pus întrebări și am primit răspunsuri exacte, la obiect. Și în prima ceremonie am primit răspunsuri, unul a fost chiar interesat. Am întrebat despre cei 7 din care fac parte. Pe 2 dintre ei i-am recunoscut, pe alții urmează. DAR, în celași timp fac parte din din alți 100 care..., din alți 6 care.. și așa mai departe! S-a schimbat punctul de percepție al realității! În acelați timp noi suntem aici în această viață în mai multe grupuri, dar în același timp și în alte universuri. Nu știu dacă ați înțeles, dar pentru mine totul a fost mult mai clar. Am aflat, de exemplu despre lucruri care apar în filme ca SF și care defapt sunt reale și mulți dintre noi le avem ca daruri. Și revenind la cea de-a treia ceremonie, am avut împlinirea faptului că am scos afară "răul" din burta mea, după 3 ceremonii în care simțeam cum planta rade pereții din stomacul meu și am primit și răspunsul la...cum să mă curăț/eliberez mai departe, în România. Răspunsul a venit, un singur cuvânt, o plantă, pe care am crezut că am inventat-o combinând două cuvinte. Surpriza a fost când am descoperit că există și este foarte indicată în vindecări de stomac, precum și alte calități! Năpraznic!

 
O conștientizare profundă, în cea de-a doua ceremonie a fost energia care se crează la nivelul grupului de oameni. Am văzut cum un cuvânt, un hohot de răs, un oftat, o intenție puternică de vindecare, pătrunde în corpul celor prezenți până la nivel celular și transformă vibrația! Iar egregorul format acolo a fost MINUNAT și PROFUND TRANSFORMATOR. Lucrez cu grupe de oameni, știu acest lucru, însă acum am văzut practic cum ceea ce lucrez are efect până la nivel celular în ceilalți și ceea ce lucrează fiecare modifică vibrația mea și a celorlalți. E pur și simplu minunat că suntem conștienți de asta!! Și vă scriu aceste rânduri pentru a fi conștienți de acest proces!

 

 

O altă realizare a fost în timpul celei de-a treia ceremonii, când am fost din nou lângă șamanul care ne curăța cu fum de tutun și niște sunete scoase de zornăitori, însoțite de o melodie minunată cântată de șaman, când m-am văzut un schelet din care ieșea o lumină frumoasă, ca niște aburi. Lângă mine, în stânga mea, am văzut Moartea, frumoasă, feminină, un schelet strălucitor. M-am simtit bine. Am realizat că ea e mereu lângă mine, mă însoțește la tot pasul, poate să-mi fie sfătuitor, prietenă, ea e mereu lăngă mine. Prezența ei nu m-a luat prin surprindere, a fost ceva ce parcă știam și doar atunci am văzut, am devenit conștientă. E o mare realizare pentru mine! Pe tot parcursul ceremoniilor șamanii au cântat cântece numite icaros. Sunt cântece care se cântă pe toată perioada ceremoniei, sunt cântece de apreciere a plantelor medicinale, ayahuasca și chakruna, precum și Mamei Pământ, Pacheamama, cântece care ne ajută în porcesul de vindecare și al lucrului cu plantele. Au fost mereu 3 sau chiar 4 șamani, în prima ceremonie. Am aflat că șamanul principal este cel pe care-l atacă demonii prima dată, iar ceilalți șamani sunt foarte importanți în a-l ajuta pe șamanul principal să țină piept acelor demoni. Aceast lucru l-am aflat de la un localnic, care a făcut de mai multe ori ayahuasca și cunoștea șamanii locului. Vreau să vă spun că în viața mea n-am văzut și simțit un șaman atât de puternic și de iubitor cu noi, ca Enrique. Soția lui, tot șamancă, foarte frumoasă, reușea prin cântecele ei să domoleacă durerea din corp, să ne conducă într-o lume plină de iubire. Am scris aceste lucruri pentru mine și pentru cei care vor avea măcar o conștientizare din ceea ce citesc și află din experiența unei novice în ayahuasca. Namaste! https://www.youtube.com/watch?v=pTeH3wGOZ84&t=125s

Adaugă un comentariu

Adaugă

Comentarii (0)

Citește articole similare

Adevarul si Realitatea

Mar , 05 Sep 2017

IUBIREA DE SINE - meditatie

Mie , 10 Oct 2018